Nog är den det, är det enkla svaret inleder Olle.
Nya regeringar undergräver demokratin. Några exempel är Polen, Ungern och Tjeckoslovakien.
Ingen slump, har en historia med totalitära regimer under kommunismen.
Putin o Erdogan, båda har stöd inom sina länder, båda är kritiska till minoriteter, utan demokratiska traditioner.
I USA ska besluten i senaten o representanthuset ske med 60% majoritet. Trumph vill ändra till majoritetsbeslut (50%). Intressant när han själv valdes med 3 miljoners lägre antal väljare än demokraten och motståndaren Hillary Clinton.

Trumph har uppfyllt ett löfte, han är oförutsägbar. Anpassar sina tal till den publik han har för tillfället. En av anledningarna till att han säger olika. Försäljare. En nykterist som vaknar tidigt på mornarna. Har tre TV-skärmar han tittar på direkt. Retar sig på eller har synpunkter på något som han direkt twittrar ut före kl 07.00 på morron. Han har 47 millioner följare som läser.

Ordf Börje Söderqvist tackar en glad Olle Wästberg

Polen har godkänt en lag som kan leda till 3 års fängelse om någon säger ”Polska koncentrationsläger”. Visserligen sant att det inte fanns Polska koncentrationsläger utan Tyska sådan i Polen.

Politiska partier. Antalet aktiva medlemmar i sverige. 100.000 om man definierar dem med antalet som betalar medlemsavgift. En tredjedel av dem anser sig inte ha något inflytan.

Fake news inget nytt. Exempel; Gustav Wasa i Dalarna, eller en blåslagen kvinna i 90-årsåldern slagna av invandrare, visade sig vara en kvinna som ramlat i äldrevården. Ett brev på ”äkta” papper med försvarsminister Hultkvists namn som bekräftar att sverige säljer vapen till Ukraina är några exempel på falska nyheter.

Jimmie Åkesson o Mats Karlsson SD, skrev ett inlägg som internationellt lästes av 4 miljoner personer. I samma ämne skrev Morgan Johansson som fick 8000 läsare. Traditionella politiker lämnar walk ower på nätet!

I USA informerades demokrater om att man kunde rösta med mobilen på nätet under förra valet. Det fanns noggranna instruktioner hur, men det gick inte. Troligen många röster som försvann.

Olle signerar böcker

Trollfabriker i ryssland där personer får betalt av staten för desinformation och betalt för antalet följare.

Syfte – att undergräva trovärdigheten!

Olle Wästberg menar att det inte finns några riktiga politiska partier. De är som försäljningsorganisationer som säljer åsikter. Partierna har brist på framtidsvisioner!

Så visst är demokratin hotad.

2018-02-12