Program hösten 2021

 

Oktober

25 oktober

Henry Jansén,
pensionerad kriminalinspektör

Att aldrig ge upp
Om dubbelmordet i Linköping.


Under en grå dyster oktobermorgon 2004, i en idyllisk stadsdel i Linköping, inträffade ett fruktansvärt grovt brott där två av varandra okända människor, en ung pojke och en medelålders kvinna, blev berövade om livet. Föredraget kommer att handla om utredningen från början men huvuddelen om slutliga lösningen. Mötet med den misstänkte och hans advokat kommer också att belysas.

November

1 november

hk - holmbom & karlsson

Livet och kärleken på recept
En musikalisk anrättning med musik av Bob Dylan, Cornelis Vreeswijk och Ulf Lundell.


Ta en del Bob Dylan, några skvättar Cornelis Vreeswijk och givetvis en grabbnäve Ulf Lundell, tillsätt dessutom en skopa personliga betraktelser och servera hela den musikaliska anrättningen på en scen tillsammans med hk – holmbom & karlsson – då blir det LIVET OCH KÄRLEKEN PÅ RECEPT - EN MUSIKALISK GUBBRÖRA.
Bob Dylan, Cornelis Vreeswijk och Ulf Lundell är var och en självständiga konstnärer men samtidigt ingår de på något sätt i samma tradition och ibland blir släktskapet extra tydligt. Inte minst när deras musik och texter rör livet och kärleken och hur det är att vara människa.
 
Jan Holmbom - Jan är musiker men också författare, dramatiker och skådespelare. I hk spelar Jan gitarr och sjunger och berättar. Den musikaliska karriären började i slutet på 70-talet i punkbandet Blackout. Under många år var Jan ordförande i en av Sveriges äldsta manskörer – Sångarbröderna i Boxholm. Sedan ett antal år är Jan medlem i rockbandet DOC där han är sångare och spelar kompgitarr.
Lennart Karlsson - Lennart är musiker. I hk spelar Lennart kontrabas och sjunger. Den musikaliska karriären började i slutet på 70-talet. Lennart spelar också i Answer 42 ett band med bred repertoar. Sedan ett antal år är Lennart också medlem i rockbandet DOC där han spelar bas.


8 november

Erik Gruvebäck, musiker

Polarstudion - det svenska musikundrets vagga
Ett program om svensk musikhistoria i tal, bild och sång.


Erik Gruvebäck sjunger och berättar historien om en unik period och plats i svensk musikhistoria – Stikkan Anderssons Polar Studios i Stockholm. En historia i tal, bild och sång som tar sin början i lilla Hova och slutar på världens största scener. Artister som passerar revy i programmet är Lill-Babs, Ted Gärdestad, ABBA, Thomas Ledin och många fler.

15 november

Hans Nilsson, författare, historiker

Back to the 80’s
Följ med på en resa bakåt i tiden, till hockeyfrillor, Madonna och Dallas.


Lokalhistoriker Hans Nilsson berättar om Linköping på 1980-talet, ett decennium med många demonstrationer, en alternativ ungdomskultur, boutiquer, McDonalds och basketfeber. Linköping firade 700-årsjubileum och gick om Norrköping. Med utgångspunkt i boken Linköping på 1980-talet skildrar Hans Nilsson stort och smått i vår stad under ett händelserikt årtionde.