En ledig föreläsare i strumplästen

Sätter upp ett tält o kryper in, kommer nån efter?
De flesta är goda, du vill ju tro på det här, ja så inleder Kristina sin föreläsning.

Strax före tog hon av sig skorna och föreläste i strumplästen.

Systerns oro och förmaningar om allt otäckt som kan hända om hon fullföljer sina planer på att springa ensam genom Iran. Bo i tält och utsätta sig för alla möjliga faror.

Efter 18 års anställning på Ericsson och en skilsmässa börjar hon springa vid 31 års ålder.
Springer längre efterhand och inspireras att sätta världsrekord, 12 timmar på löpband, under öppet hus, visades på webben så hela världen kunde följa rekordförsöket 2014. Fick blodad tand och efter flera långlopp, ultralopp, hemma och ute i europa, väcktes tanken om Iran.

Tillit mot rädsla. Viljan för att se vad som händer. Satte upp en lista på 22 rädslor och vad göra åt?
Betade av alla tjugotvå, var och en för sig, då kändes det bättre. Att jag kunde springa visste jag.

Fick hjälp av Amir att planera. Reste till Teheran och påbörjade den första etappen med stor spänning. I packningen 5 liter vatten/dag och koksalt för att dagligen kompensera svettningen och saltutsöndring när termometern står på +50 grader.

Kristina fotad i olika Iranska grupper

Starten började trevande, lugnt och försiktigt i avvaktan på vad som ska hända. Blev väldigt väl mottagen och känslan efterhand välkomnande. Blir bjuden på kakor och allt möjligt ätbart. Röda Halvmånen, motsvarigheten till Röda Korset, har verksamhet på många platser. Via dem och olika media spreds information om den ”tokiga” svenskan. De dagliga sträckorna på snitt 32 km väckte stor uppmärksamhet. Djungeltelegrafen spred ryktet, blev filmad, omskriven i lokalpress, på facebook och på TV, så hon blev välkomnad och fick sova över ofta i värdfolkens sovrum medan de själva låg på golvet i vardagsrummet.

Hjärnan är fem gånger mera mottaglig för hot än positiva händelser. Viktigt att ha i åtanke säger Kristina för att få rätt proportioner. Hon beskriver att den positiva känslan är att hon aldrig kommer att vara ensam. Att det finns kärlek i världen.

 

Sista etappen värkte lårmusklerna på både bak- och framsidan men efter 59 etapper och 184 mil var hon i mål. Känd i Iran på TV och hela världen på Facebook med miljontals följare.

 
Genom löpningen bygger broar och tilliten har övervunnit rädslan. Tron på godhet har övervunnit alla problem berättar Kristina med stor känsla och inlevelse. Har skrivit två böcker, Den senaste ”Den rädda löparen”. I oktober kommer en dokumentär på hennes hemsida.
Filmfotografen tar livebilder

Alla 34 värdar där Kristina fick sova över, ordnade en gemensam stor fest. Hoppas o tror på en bättre värld. Föreläsningen avslutades med att publiken samtalade två och två. Vilka ord tycker du är viktigast i den värld du vill leva i?

Avslutade med att visa tillit. Den som inte hade pengar med för bokköp, kunde bara ta en bok och skicka pengarna senare.

Se även: Alonethroghiran.se

2018 - 09 - 24