Stellan Bozon hälsar välkommen

Agnes har fått låna en fin klocka som hon visar för att hålla tiden. Inleder med att hon blir nervös inför frågor och vill gärna ha någon med sig då. Annars känns det bra att föreläsa så här.

Berättar att hon debuterade så sent som för två år sedan vid 35 års ålder. Är nu ensamstående med tre barn. Bakgrund, har studerat litteraturvetenskap och historia samt haft några jobb.

Ville skriva men var rädd och blev sjuk. Prövade att skriva en timma om dan och blev frisk.

Vill skriva om vanliga människor. Skriver om passion, starka känslor och rädsla.
Måste igenom detta. Ser fram mot att umgås med andra fiktiva människor.
Har inga planer på att bli professionell författare, men tänker ändå fortsätta. Tycker det är så roligt att skriva. En hobby helt enkelt.
Den bästa upplevelsen i början var när jag upptäckte att många andra upplevde vardagliga händelser precis som jag. Skaver vad vi visar upp för folk och hur vi är. Var först rädd att skriva det jag kände men när jag äntligen fick till det och vågade var det min belöning. Att så många instämde liksom.

Min redaktör säger att jag ska skriva vad jag menar. Annars förstår ingen.
Jag är blyg, introvert men på scen inga problem, berättar Agnes.
Agnes Lidbeck berättar om sitt författarskap

När jag skrivit min första bok tog det ett år innan den blev antagen och recenserad. Under tiden var jag tvungen att fortsätta skriva på samma spår. Det var en jobbig tid.
När boken var klar och recenserad blev jag förvånad att jag betraktas skarpsynt! Tänkte - går med barnen till skolan och är skarpsynt?
Sedan skönt att höra hur många som är positiva till vad jag skriver.

Uppvuxen i en högborgerlig miljö där kvinnor inte tillåts vara arga. Det argaste man får vara är;
”har du glömt köpa tomater”, med en inte alltför ilsken röst.

Jobbigt att folk tycker om mig. Priset man får betala.
Växt upp utomlands med engelska så jag läser gärna engelska klassiker bland annat.

Fick frågan om hon har några pågående projekt. Skriver bland annat på en pjäs. Om kärlek. Vågar jag säga det - kanske inte blir nåt? Och så nåt kort med arbetsrubriken; Undergången.

Hur jag arbetar rent praktiskt. Skriver en timma. Kastar 70%. Skriver en timma. Kastar 70% osv. Skriver sen ihop texten, läser in och lyssnar, sedan skriver jag färdigt.
Agnes signerar böcker

2018 - 10 - 15